Over JosienSinds lange tijd vind ik het fijn te schilderen, maar de laatste jaren schilder ik veel met gebruik van aquarelverf. Ooit heb ik van een Schotse leraar een prachtige, spontane techniek geleerd waardoor je snel een goed aquarel kan maken. Deze techniek leert je los te laten, niet perfectionistisch te zijn en met een losse hand te schilderen. Al met al dingen die ontspannend werken op je geest en je daardoor helpen iets te maken waarvan je niet dacht dat je dat kon doen! Ik heb een opleiding gevolgd, niet op het gebied van kunst, maar uiteindelijk veel later me ook bekwaamd in het geven van Creatieve Therapie. Kunst werkt helend,in heel veel gevallen en helpt je te uiten wat je niet kunt zeggen. Een prachtige therapeutische manier.

Behalve deze techniek die ik me heb kunnen aanleren ben ik al van kleins af aan spelenderwijs begeleid in mijn werkjes van toen door mijn vader, die zelf ook tekende en schilderde. Zelf leraar, en naast zijn eigen vakken, soms incidenteel vervangend tekenleraar. Impressionisme heeft altijd veel mijn aandacht gehad. Een stijl die een bepaald dromerig, sfeervol moment weer kan geven. Het moment als het ware kan vangen en de emotie daarbij. Veel impressies in mijn aquarellen hebben te maken met de weersomstandigheden en lichtinval, zoals die te vinden zijn in de Schotse Hooglanden. Maar ook Aziatische Impressies hebben mijn belangstelling.

Wilt u misschien iets meer te weten komen over de verkoop, lopende exposities of workshops, dan kunt u me benaderen via email of telefonisch. Of een kijkje nemen tijdens de workshops Ïmpressionistisch Aquarelleren" en het maken van een Aziatisch landschap die met regelmaat gehouden worden in de Chinese Tuin in de Hortus Haren. Zie voor de locatie en tijd de site Hortus Haren Actueel. Van harte welkom!